2008. június 18., szerda

"Gazdag" Balaton

Nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, hogy Közép-Európa legnagyobb tava, a mi Balatonunk az egyik legkedveltebb pihenőhelye nemcsak nekünk-magyaroknak- hanem európa több országa népének is. Nem is csoda, hiszen a Kárpát medence több ezer természeti szépsége között sorolható fel a „magyar tenger” is.
A tó körül található természeti kincsek között nemcsak a dombokat, vulkanikus hegyeket, de még a gyógyforrásokat is meg kell említenünk. Nagyon sok külföldi turista érkezik hazánkba, hogy a gyógyforrások adta kényeztetésben részesüljenek.


A Balaton „büszke” városai észak-kelettől dél-nyugat felé:

Balatonkenese , Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Alsóörs, Paloznak, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Örvényes, Balatonudvari, Balatonakali, Zánka, Balatonszepezd, Révfülöp, Kővágóörs, Balatonrendes, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Szigliget, Balatonederics, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Keszthely, Balatonszentgyörgy, Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos.

Nincsenek megjegyzések: